Bătaie mare pe afacerea Telekom din România. Orange România, RCS&RDS, dar și Spas Roussev, vor să pună mâna pe gigantul german din țara noastră. Ultimii sunt reprezentanții bulgari ai unui fond de investiţii rusesc, care a cumpărat deja acţiunile Telekom din Albania. Totul depinde de felul în care statul va transforma sau nu datoria grupului telecom către stat pe baza majorării de capital social operată de nemţi. Telekom vrea un milliard de euro pe acţiunile deţinute, dar în piață se vorbește de doar 400 milioane de euro, anunță economica.net.

Telekom a decis să își vândă operațiunea din România într-un efort mai amplu de ieșire din piețele unde a ajuns după cumpărarea companiei grecești OTE. „Grupul elen OTE, prin intermediul căruia gigantul german Deutsche Telekom (DT) controlează Telekom România ar fi demarat negocieri pentru vânzarea grupului format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom cu afaceristul bulgar Spas Roussev”, a scris recent capital.bg.

Între timp, omul de afaceri bulgar Spas Roussev a preluat de la grecii de la OTE şi nemţii de la DT subsidiara din Albania pentru 50 milioane de euro şi a afirmat pentru capital.bg că se află în discuţii şi pentru achiziţia Telekom România. „Achiziţia Telekom Albania este primul pas al încercării mele de a consolida piaţa de telecom din Balcani. Negocierile cu Deutsche Telekom continuă pentru operaţiunile lor din România, negocieri în care, datorită dimensiunii tranzacţiei, sunt implicat alături de un partener. Ulterior vor fi discuţii şi pentru Macedonia”, a declarat Roussev în publicaţia citată.