Scoasă la vânzare în luna mai 2010, vila din statul american Illinois, aflată la 50 de km de oraşul Chicago, a fost cumpărată la preţul de 1,58 milioane de dolari, cu mult sub cei 2,4 milioane de dolari ceruţi iniţial. Vânzătorii, familia Abendshien, au achiziţionat casa în 1988 cu 875.000 de dolari, cu doi ani înainte ca aceasta să se transforme în platou de filmare a peliculei "Singur acasă".

Foştii proprietari au declarat că locuinţa lor nu s-a transformat într-o mare atracţie turistică, doar câteva persoane venind ocazional pentru a se fotografia cu vila apărută în filmul care l-a făcut celebru pe Macauley Culkin.  Filmările în vilă s-au desfăşurat pe o perioadă de aproximativ cinci luni.
"Echipa de filmare şi actorii erau prezenţi mai tot timpul. În acea vreme nu am avut aproape deloc parte de intimitate, dar devenisem ca o mare familie", îşi amintesc soţii Abenshein. Pe parcursul filmărilor mobila din casă a fost înlocuită, iar decorul schimbat în câteva camere. Cât despre banii pe care i-a primit pentru închirierea casei, domnul Abenshein a declarat că "nu a fost o sumă suficient de mare încât să o reţină".

Vila din cărămidă a fost construită în anii 1920, are o suprafaţă de 400 de mp, patru dormitoare şi cinci băi şi se află pe un teren de 2.000 de metri pătraţi.