Vijelia face ravagii în România! A smuls mai multe acoperișuri. O fetiță de 5 ani și-a pierdut viața

Furtunile puternice care s-au abătut peste România au smuls acoperișuri și au doborât copaci. Doar în Dej, județul Cluj, peste 100 de solicitări pentru intervenție de urgență au fost înregistrate sâmbătă seara.

ISU Cluj informează că 11 echipe de pompieri intervin la solicitările mai multor persoane din Dej, Bonțida Iclod, Mica, Cășeiu, Apahida, Cuzdrioara, Mintiu, Gherlii Gherla, Sic și Petea.

Vântul puternic a doborât mai multe elemente de construcții, în timp ce acoperișurile mai multor clădiri au fost smulse. În plus, mai mulți copaci au fost puși la pământ de rafalele de vânt.

Furtuna a afectat și rețeaua de distribuție a energiei electrice. Pentru refacerea acesteia, furnizorul de utilități a trimis pe teren mai multe echipe.

Sursa foto: stiripesruse.ro

Sursă foto: stiripesurse.ro

O fetiță a murit strivită de un copac

Veștile proaste nu se termină aici. Furtuna din această seară a adus sfârșitul unei fetițe de 5 ani din Mureș. Potrivit ISU Mureș, vijelia a doborât un copac pe mai mulții copii, dintre care o fetiță a murit.

”Unul dintre copiii peste care a căzut un copac doborât de vijelie, în Lunca Bradului, a murit. Este vorba despre o fetiță în vârstă de 5 ani”, anunță, sâmbătă seara, ISU Mureș.

Salvatorii au găsit copacul prăbușit peste o femeie și două fetițe. Femeia, în vârstă de 34 de ani, a suferit o fractură la umăr și a fost preluată de ambulanță, iar o fetiță de aproximativ 6 ani are traumatism cranio-cerebral și de șold, fiind preluată conștientă de ambulanța SMURD.

Județul Mureș a fost sub cod portocaliu până la ora 21.30, fiind vizate intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70 km/h, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină, averse care pot cumula local peste 20…25 l/mp.

Sursă foto reprezentativă: Facebook știripesurse.ro