Acordul de preluare a companiei AXA Life Insurance SA (AXA Asigurari de Viaţa) a fost semnat pe data de 3 august 2016 iar tranzacţia este condiţionată de aprobarea autorităţilor locale. 

AXA Asigurări de Viaţă a înregistrat venituri brute din prime de peste 4,5 milioane euro în 2015, în principal din poliţele de asigurări de viaţă tradiţionale. 

"Piaţa asigurărilor de viaţă din România a crescut cu 11% în 2015. Şi BCR Asigurări de Viaţă, companie din grupul VIG şi al doilea mare jucător pe piaţa asigurărilor de viaţă din România, cu o cotă de piaţă de 14,4%, a înregistrat o creştere semnificativă anul trecut", a precizat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group. 

Potrivit lui Stadler, perspectivele de creştere economică pentru România sunt de asemenea promiţătoare. 

"Parţial datorită avansului rapid al consumului privat, experţii anticipează că PIB-ul se va majora cu peste 4% în acest an. Estimările privind creşterea economică în 2017 şi 2018 se situează în jurul a 3,5%", spune Elisabeth Stadler. 

Vienna Insurance Group este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are aproximativ 23.000 de angajaţi şi îşi desfăşoară activitatea într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori.

SURSA: Agerpres