Peisajele, aerul rustic, învechit, șoselele spectaculoase de munte, dar mai ales istoria au fost caracteristicile lăudate pe rând de reprezentanții unor mărci auto celebre în întreaga lume. Pitorescul Româniai a atras în acest an marca Porsche care, alături de aventurierul Sebastian Canaves, a dorit să decopere dacă legenda contelui Dracula este adevărată sau falsă. Pe site-ul companiei germane a apărut în urmă cu câteva zile un film în care urmărește povestea lui Vlad, cel cunoscut de localnici sub numele Drăculea.

La bordul unui Porsche Cayenne, Sebastian Canaves și-a început aventura prin Transilvania de la Sighișoara, cetate aflată în patrimoniul UNESCO. A urmat o vizită la castelul Bran, considerat de germani „casa lui Dracula”, iar surpriza acestora a fost totală: locul arată și acum ca în cartea lui Bram Stoker. Ajuns la Brașov, Canaves a încercat să afle detalii despre „frumoasa Katharina, marea iubire a lui Vlad III”. Cum nici aici informațiile aflate nu au fost suficiente pentru a lămuri dacă povestea lui Dracula este adevărată, călătoria a continuat către Snagov, locul unde se spune că este îngropat sângerosul conte.

Departe de a fi un film de prezentare al modelului Porsche Cayenne, clipul de pe site-ul mărcii germane este, mai degrabă, un serviciu adus României și locurilor superbe din țară.