In cadrul intrevederii a existat si un moment stanjenitor cand cei doi oficiali trebuiau sa semneze o serie de memorandumuri.

Prim-ministrul Dancila s-a asezat pe scaunul care ii era destinat omologului sau, Pedro Sanchez, potrivit unor imagini difuzate de Realitatea Tv.

Desi momentul a fost surprins de camerele de luat vederi, acesta nu a fost introdus si in montajul video publicat pe site-urile oficiale ale guvernelor.

Există opinii potrivit cărora gafa ar aparține de fapt premierului spaniol.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul român şi Regele Felipe al VI-lea au evocat relaţia privilegiată dintre cele două ţări poziţionate geografic la extremele continentului european.

Totodată, au evidenţiat „nivelul excelent al relaţiilor între România şi Regatul Spaniei la nivel politic şi sectorial, cu precădere cel economic, cât şi la nivel uman, în contextul bunei integrări în societatea spaniolă a celor peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în această ţară”, precizează Executivul.

De asemenea, Viorica Dăncilă a spus că Spania este un adevărat model în plan european din punct de vedere al modului de integrare al cetăţenilor, atât la nivel guvernamental, cât şi al societăţii.

„Din perspectiva exercitării Preşedinţiei României la Consiliul UE în prima jumătate a anului viitor, s-au discutat aspecte legate de pregătirile şi priorităţile ţării noastre pentru acest mandat”, se arată în comunicat.

În context, Viorica Dăncilă a subliniat oportunitatea aprofundării colaborării dintre România şi Spania cu privire la principalele subiecte aflate pe agenda europeană, pentru a genera, prin eforturi comune, rezultate pozitive pentru Uniunea Europeană, pentru statele membre şi pentru cetăţeni.

Conform Executivului, Dăncilă a subliniat că „obiectivul major al României pentru viitorul Europei este unitatea şi coeziunea proiectului european, ţara noastră dorindu-şi o Europă construită în baza principiilor şi valorilor fundamentale, generatoare de prosperitate, securitate şi stabilitate”.

Totodată, Viorica Dăncilă şi Regele Felipe al VI-lea au discutat şi despre subiecte de interes pe agenda politică internaţională, se mai arată în comunicatul citat.


Te-ar putea interesa și: