Iohannis are parte astăzi de o zi importantă. Șeful statului s-a vaccinat public. Demersul său este parte a celei a doua etape de vaccinare anti-COVID. Conform Administraţiei Prezidenţiale, Preşedintele Klaus Iohannis s-a imunizat anti-COVID, vineri, la ora 10,00, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila.

Mesajul lui Klaus Iohannis

“Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic aşa, în ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost, probabil, mesajul greşit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare în care este prevăzută vaccinarea. De exemplu, a personalului de învăţământ, a persoanelor de peste 65 de ani şi a persoanelor cu comorbidităţi, cu boli cronice. Și personalul numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe. Şi pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public vineri.”, a precizat Președintele Klaus Iohannis.

“Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a ne întoarce, cât mai rapid, la normalitate. De a ne relua în siguranţă toate activităţile care ne-au lipsit enorm în ultimul an. De succesul campaniei de vaccinare depind în egală măsură relansarea economiei şi evitarea unor crize profunde. Ale căror efecte pot lăsa urme adânci în societate, educaţie şi economie.”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Reacția președintelui Klaus Iohannis

“Bună ziua. Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare, şi vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient şi recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricţie, ne vor scoate din pandemie. Vă mulţumesc! Vă doresc multă sănătate!.”, a declarat Iohannis după ce s-a vaccinat.

“Este sigur și eficient”

“Este o procedură simplă, nu doare şi vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, eficient şi recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea împreună cu respectarea măsurilor de restricţie ne vor scoate din pandemie”, a afirmat şeful statului, la ieşirea de la Centrul de vaccinare anti-COVID-19 din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Cine se poate vaccina în această etapă?

În această etapă este inclusă populaţia cu grad ridicat de risc. Și lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale sunt vizați. Din categoria celor cu grad ridicat de risc fac parte adulţii cu vârsta peste 65 de ani, precum şi persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate. Tot în această etapă vor fi imunizaţi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale.