Un exemplu în acest sens este drumul national 73D, unde pe o porțiune de 200 de metri, din cauza alunecărilor de teren survenit în urma ploilor abundente, calea rutieră arată ca după un bombardament.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat la începutul acestei luni că va închide circulația pe pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 73D, între km 41+300 și km 41+500, mai exact între localitățile Mioveni și Stoenești, județul Argeș, pentru lucrări de refacere a stării carosabile.

“Măsura a fost instituită din cauza alunecării de teren cu tasarea părții carosabile pe o lungime de 150 m pe ambele sensuri de circulație. Menționăm că alunecarea de teren a fost provocată de ploile abundente din ultima perioadă care au afectat această zonă”, anunța CNAIR în comunicat.

Reprezentanții CNAIR au postat pe o rețea de socializare un scurt filmuleț cu DN 73D în zona afectată.

Filmulețul îl puteți vedea mai jos.

În acest moment, conform datelor publice afișate de Ministerul Transporturilor, respectiv CNAIR, circulația este întreruptă pe DN73D, la poziția menționată mai sus.

CNAIR recomandă șoferilor următoarea rută ocolitoare: DN 73D km 41+300 (Boteni) – km 0 (Mioveni) – DN 73  km 7 (Maracineni) – km 57 (Valea Mare Pravat) –  DN 72A km 64 (Valea Mare Pravat) – km 60 (Stoenesti) – DN 73D km 49 (Stoenesti) – km 41+450 (Suslanesti).