VEZI AICI CUM ARATĂ TRONSONUL CONSTANȚA-MEDGIDIA ‘Am avut discuţii intense cu constructorul, în ultimele două săptămâni. Am fost aici, am analizat stadiul lucrărilor. E adevărat că au fost nişte dubii legate de soluţia de execuţie. Între timp dubiile s-au elucidat, ne-am lămurit şi care este data de dare în folosinţă. Este cea anunţată anul trecut: 30 iunie. Şi dacă nu, avem metodele deja testate anul trecut prin care o să-i forţăm să îşi facă treaba. Înştiinţări de remediere, penalităţi etc. Ce este important de subliniat este că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în octombrie anul trecut şi înseamnă că au avut câteva luni la dispoziţie. Progresul pe ambele tronsoane este în grafic, până acum. Esenţial de acum încolo este să menţină ritmul. Şi vreau să atrag atenţia asupra lucrărilor la poduri, lucrărilor la viaducte, asupra ritmului în care se face aprovizionarea, acest lucru este foarte important pentru menţinerea ritmului actual’, a spus Alexandru Nazare.

Ministrul a mai recomandat ca pe amplasamentele unde este posibil să se menţină frontul de lucru permanent.

‘Spre exemplu, la viaducte, când am fost acum două săptămâni, aproape că nu erau turnate pilele, acolo se poate lucra şi mai bine, acolo trebuie să se lucreze şapte zile din şapte, inclusiv noaptea, pentru că de acele viaducte depinde, în mare parte, deschiderea traficului. Dacă voi constata că avem întârziere trebuie să suplimentăm numărul muncitorilor şi al utilajelor şi nu trebuie să facem rabat de la calitate’, a subliniat Alexandru Nazare.

De asemenea, ministrul Transporturilor a dat asigurări că cel târziu în anul 2016 se putea circula pe autostradă de la Constanţa la Nădlac.
1,5 milioane de euro amendă pentru întârzieri
Alexandru Nazare a vizitat sâmbătă, neanunțat, tronsoanele de autostradă din vestul țării! Constructorii primesc amenzi de aproximativ 1,5 milioane de euro fiecare, daca nu termină lucrările la timp, conform publicației Opinia Timișoarei. 
Este vorba despre Lotul 1 Nadlac – Arad, Lotul 1 Lugoj – Deva și Loturile 1 și 3 Orăștie – Sibiu.