Un conducător auto şi utilizator al forumului de infrastructură skyscrapercity.com a realizat un clip video cu nou-înfiinţata autostradă.  De remarcat că este una dintre puţinele autostrăzi deschise din prima cu toate spaţiile de servicii funcţionale şi cu limita de viteză de 130 km/h. Reamintim că Bucureşti-Ploieşti a fost dată în folosinţă deşi nici acum nu e 100% completă, iar la început limita de viteză a fost de 100 km/h.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/utQ0bmXSHZE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La tronsonul Deva –Orăştie, cu o lungime de 32,5 kilometri, lucrările trebuiau finalizate la începutul lunii februarie a acestui an, conform contractului semnat în noiembrie 2010 de CNADNR cu constructorul Strabag – Straco Grup.

În 21 decembrie 2012, oficialii de la CNADNR  au decis să deschidă traficul pe o porțiune de aproximativ 15 kilometri.

Tronsonul de autostradă Deva-Orăştie mai cuprinde 21 de poduri şi pasaje, pe o lungime de 18 kilometri fiind amplasate panouri antifonice.

Autostrada va prelua traficul greu de pe DN7 Sibiu – Deva – Arad şi va funcţiona ca o centură ocolitoare a oraşelor Deva – Simeria şi Orăştie.