Dokker şi Dokker Van preiau de asemenea evoluţiile în materie de ergonomie prezente pe Dacia Lodgy. Este vorba în special de noile comenzi ale ştergătoarelor de parbriz şi ale farurilor. Comenzile geamurilor electrice sunt amplasate la îndemână, pe mânerele portierelor.
Cu o capacitate de 800 de litri şi cu o lungime de încărcare de 1,16 m, Dacia Dokker dispune de cel mai mare portbagaj din segmentul său.
Dacia Dokker este echipat în serie cu o uşă laterală culisantă vitrată. O a doua uşă culisantă este disponibilă opţional sau în serie pe versiunea vârf de gamă. Cu o deschidere de 703 mm, portierele culisante facilitează accesul la locurile din spate.
Inaugurat deja pe Dacia Lodgy, sistemul multimedia „Media Nav” este disponibil de acum şi pe Dacia Dokker şi Dokker Van. Integrat în consola centrală a planşei de bord, sistemul dispune de un touch screen de 18 cm (7’’). Disponibil opţional, acesta este uşor de utilizat, combinând funcţiile de navigaţie, radio şi conexiunea mâini libere Bluetooth.
Oferta la lansare se compune din noul motor pe benzină 1.2 TCe 115 CP, din propulsorul pe benzină 1.6 MPI 85 CP şi din motorul diesel 1.5 dCi, disponibil în versiunile de 75 CP şi 90 CP.