Datele din luna octombrie arată că scăderea economică s-a încheiat, iar perspectivele pentru lunile noiembrie şi decembrie sunt de creştere, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul interimar al Economiei, Adriean Videanu.

„Rezultatele la octombrie demonstrează că s-a pus capăt căderii economice în România şi perspectivele pe noiembrie şi decembrie sunt de creştere”, a afirmat Videanu.El susţine că un aport semnificativ la revenirea economică aparţine sectorului energetic.

Vreau să vă spun că sectorul cu cel mai mare aport în stoparea căderii economice a României este sectorul energetic, care a fost pe plus din punct de vedere al creşterii economice în toată această perioadă”, a mai spus Videanu.

Scădere trimestrială a PIB de 0,7%

În trimestrul al treilea, Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut cu 0,7%, în termeni reali, faţă de perioada aprilie-iunie, declinul economiei în serie brută faţă de perioada similară din 2008 fiind de 7,1%, potrivit estimărilor Institutului Naţional de Statistică.

Ministerul Finanţelor Publice a modificat în scădere estimarea privind contracţia PIB din acest an, de la 8% la 7-7,5%, a anunţat, joi, secretarul de stat în instituţie Graţiela Iordache.

SURSA:Mediafax