Bucureștiul va găzdui cel mai mare turneu de tenis care a existat vreodată în România

Turneul de tenis, cu premii în valoare totală de 600.000 de euro, va avea loc la Clubul Năstase Marica în perioada 14-21 aprilie. Marele anunț a fost făcut de către Ciprian Marica (38 de ani), unul dintre finanțatorii echipei Farul.

”După multe încercări și un proces anevoios, în care am depus toate diligențele atât eu cât și echipa clubului sportiv Năstase Marica, iată-ne ajunși și în punctul mult dorit. Vreau să vă anunț că în perioada 14-21 aprilie 2024 găzduim cel mai mare turneu de tenis care a existat vreodată în România. Este vorba despre ATP 250 Țiriac Trophy.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ciprian Marica (@ciprianmaricaoficial)

Din motive și din considerente mai mult decât evidente în ceea ce privește organizarea și implementarea acestui eveniment, noi luăm o mică pauză din activitățile curente care au loc în cadrul clubului sportiv Năstase Marica”, a anunțat Marica, printr-un mesaj video postat pe Instagram.

Meciurile vor fi disputate în aer liber, pe zgură, iar printre participanți au fost deja confirmați canadianul Denis Shapovalov, francezul Richard Gasquet și Stan Wawrinka (38 de ani, locul 70 în ATP).

Câștigătorul trofeului va primi 250 de puncte în clasamentul ATP. Ultima ediție a acestui turneu a avut loc în anul 2016, la Arenele BNR. Apoi s-a mutat la Budapesta din cauza închiderii bazei sportive de către proprietar. Turneul organizat de Ion Țiriac s-a relocat începând cu anul 2021 la Belgrad. Iar ediția din acest an a fost găzduită la Banja Luka. Turneul ATP 250 revine la București în 2024, ultima dată fiind organizat în România în 2016.

În proba de simplu, trofeul a fost câștigat de spaniolul Fernando Verdasco, iar la dublu s-a impus perechea formată din românii Horia Tecău și Florin Mergea.

Turneul ATP din București a reprezentat una dintre cele mai longevive și remarcabile evenimente sportive din România. Competiția a avut loc timp de 21 de ani consecutivi, iar biletele pentru ultimele patru ediții au fost epuizate în totalitate.

De asemenea, ediția din 2016 a fost transmisă în 96 de țări, subliniind astfel importanța și popularitatea deosebită a turneului de la București.

Turneul ATP 250 de la București – rampă de lansare a tinerilor

Fostul tenisman a subliniat că a depus eforturi considerabile pentru reluarea Turneului ATP 250. Această competiție va marca începutul seriei altor turnee ITF care urmează să fie organizate în 2024 de Fundația lui Ion Țiriac. În cadrul circuitului Romanian Tennis Series se includ:

  • Turneul internațional WTA Ţiriac Foundation Trophy
  • Turneul Challenger de tip ATP, care va avea loc la Brașov.

„Am făcut eforturi uriaşe pentru a readuce această competiţie la Bucureşti şi a le oferi o şansă în plus tinerilor sportivi români să performeze în competiţii de talie internaţională.

Ne bazăm pe reuşita de excepţie care s-a dovedit a fi competiţia WTA 125 desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis, anul curent, şi am încredere că turneul ATP 250 de anul viitor va fi un adevărat succes sub coordonarea aceleiaşi echipe”, a declarat Ion Țiriac.