Europarlamentarul USR Nicolae Ștefănuță a fost ales vicepreședinte al delegației Parlamentului European pentru relația cu SUA.

”În urma nominalizării din partea colegului meu Guy Verhofstadt, am fost ales vicepreşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţia cu Statele Unite ale Americii.

Sunt vremuri tulburi, lumea se complică, dar eu cred că relaţia noastră cu SUA este mai importantă decât provocările. Vedem atacurile Turciei în Siria, întrevedem un nou posibil război comercial, precum şi mari tumultul alegerilor din SUA şi scandalul implicării ucrainene în acest joc politic.

România trebuie să navigheze cu inteligenţă printre valurile noii geopolitici şi să arate că este un membru UE implicat şi un aliat de încredere în NATO.

În 4-5 noiembrie deja, ne vom întâlni cu partenerii noştri din Congresul American la Helsinki, unde vom inspecta Centrul European de Excelenţă pentru Combaterea Ameninţărilor Hibride”, a declarat Nicolae Ștefănuță.

Nicolae Ștefănuță are o experiență de peste 7 ani în domeniul relațiilor transatlantice, ca fost oficial european.

Înainte de a fi ales europarlamentar, Nicolae a fost în misiune diplomatică la Washington, la Biroul de Legatură al Parlamentului European pe lângă Congresul American.

Absolvent al Academiei Diplomatice din Viena și al unui masterat la Universitatea Georgetown din Washington, Ștefănuță a fost ales în luna mai pe listele Alianței USR PLUS. În prezent este membru al Comisiei pentru mediu, sanătate publică și siguranță alimentară și a Comisiei pentru bugete a Parlamentului European.