Victor Ponta e încrezător în ceea ce privește șansele de demitere a lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților și dă de pământ cu liderul PSD și „trupeții” lui.

„Va fi o bătălie de mai lungă durată (…) La un moment dat vom reuşi să avem la Camera Deputaţilor un preşedinte care să existe. Dragnea stă închis în buncăr şi nici măcar nu vine să-şi susţină pct de vedere. Trimite nişte trupeţi,” a declarat Ponta.

Fostul premier dă ca sigură înlocuirea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților și răsucește cuțitul în rana celor de la PSD, susținând că „cine are o majoritate, are dreptul să decidă. Acum nu mai există o majoritate”. 

„Deci se va întâmpla şi schimbarea domului  Dragnea, e ceva inevitabil, se vor mai lupta, se vor mai ţine de scaun, vor mai invoca… Dacă ar avea voturi, ar supune la vot” a declarat fostul premier.

Victor Ponta amintește că situația din prezent s-a mai petrecut și în 2012, atunci când USL a reușit să o schimbe pe Roberta Anastase din funcția de președinte al Camerei. 

„Ceea ce se întâmplă azi, am trăit în 2012, când ne aflam tot în acest loc, în această sală, inclusiv domnul Iordache şi domnul Nicolicea, când am propus revocarea doamnei Roberta Anastase. Şi atunci s-au invocat tot felul de lucruri de procedură, în final, pe bună dreptate, majoritatea, plenul a decis şi am înlocuit-o pe Roberta Anastase cu domnul Zgonea,” a amintit fostul premier.

Războiul dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea e departe de a se încheia. Tot din Parlament, fostul prim-ministru a declarat că pregătește noi mutări în urma cărora mai mulți parlamentari din tabăra social-democraților vor ajunge în partidul Pro România.