Victor Ponta este de părere că oamenii nu mai acceptă actualul sistem de guvernare și susține că “Echipa Dăncilă” va avea aceeași soartă precum “Echipa Ceaușescu”.

NU cred că oamenii mai pot fi conduși în acest fel ! NU cred ca Echipa “Dăncilă” o sa aibă succes mai mult decât “Echipa Ceaușescu”!, a scris Victor Ponta pe Facebook

 

Mai mult, se pare că cei din PSD fac aceleași promisiuni pe care și Ceaușescu le făcea, mai exact creşteri de salarii, vouchere şi bonusuri pentru bugetari.

„Noi, cei din PSD, garantăm creșterea salariilor de la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021. Asigurăm acordarea de vouchere și alte bonusuri pentru bugetari.

Ei, partidele de opoziție, disprețuiesc bugetarii. Pe unii vor să îi concedieze, iar pentru restul vor să taie salariile, să le ia toate bonusurile pe care în mod corect le câștigă astăzi. Ei consideră că bugetarii sunt ”praf” la locul de muncă.”, este mesjaul pe care PSD l-a postat pe pagina de Facebook.

În plus, Viorica Dăncilă a declarat că dacă moțiunea de cenzură de joi va fi adoptată de Parlament nu va demisiona, ci îi va cere președintelui Klaus Iohannis să desemneze cât mai repede un nou prim-ministru.

„Nu voi demisiona, dar îi voi solicita să facă o nominalizare cât mai rapidă pentru un nou Guvern. Eu cred că Președintele ar trebui să facă o nominalizare cât mai repede dacă vrea să dea dovadă de bună credință și că vrea să schimbe acest guven „eșuat”, cum îi spune el”, a spus Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul a negat acuzațiile că ar fi promis bani sau funcții primarilor pentru a pune presiune pe parlamentari să nu voteze moțiunea de cenzură.

„Cine face aceste afirmații este iresponsabil. Să spui că premierul României promite bani, funcții, mi se pare un lucru dreosebit de grav care arată ură.(…)

Stau de vorbă cu oamenii, mi se pare firesc. Am discutat cu primari, am discutat cu oamenii. Cred că mulți se vor răzgândi (n.r. să voteze moțiunea) pentru că atunci cînd se vor întoarce în colegiile lor vor fi întrebați de primari, de oameni. Atunci cand primarii nu își vor mai primi fondurile pentru dezvoltarea locală, cred că acest lucru va crea o mare nemulțumire, iar cei care vor să voteze ar trebui să se gândească că se vor întâlni cu oamenii.”

Viorica Dăncilă a vorbit și despre viitoarele proiecte.

„Fondul de Dezvoltare și Investiții a fost prins în programul de guvernare, nu este o formă de mită. Nu este o comunitate din România care să nu fi primit bani. Vrem să introducem și PNDL 3 pentru aducțiunea de gaze. Ceea ce nu a intrat la PNDL 1 și PNDL 2 intră la Fondul de dezvotare. Banii merg pentru toate comunitățile indifierent de culoare politică”, a spus premierul.