Întrebat, la un post TV, dacă e pregătit să rămână ministru interimar al Transporturilor până la expirarea celor 45 de zile, premierul a răspuns afirmativ.
‘Sigur că rămân 45 de zile, este termenul maxim prevăzut de Constituţie. În acelaşi timp, activitatea de zi cu zi a ministerului este condusă de către unul din secretarii de stat, de domnul Ghibu, care are experienţa necesară şi se descurcă foarte bine. Pentru buna funcţionare a Guvernului, era foarte bine să avem cât mai repede un ministru definitiv. O să-l avem probabil în luna august. Acum e perioadă de vacanţă. Ne descurcăm şi în această variantă’, a spus Victor Ponta.
El a afirmat că, prin criticile aduse la adresa lui, preşedintele Băsescu ‘bagă beţe în roţi’, ceea ce denotă, în opinia sa, ‘un anumit infantilism politic’.
În legătură cu presupuse nereguli în privatizarea CFR Marfă, Victor Ponta a spus că şeful statului ‘se bucură când merge ceva rău în România’.
‘Până astăzi nu e nimic în neregulă şi lucrurile au fost confirmate de consultanţi internaţionali, de partenerii noştri internaţionali, care au considerat-o o procedură corectă, altfel n-am fi intrat în boardul FMI. Nu m-ar mira, însă, în buna tradiţie a activităţii domnului Băsescu, să se trezească firma sau proprietarul firmei cu ceva dosare penale. Aceasta e tradiţia: cine îl supără pe domnul Băsescu se face cu câte un dosar penal, dar cred că ne-am obişnuit cu toţii să trăim cu chestia asta. Avem destule dosare făcute la sugestia televizată a preşedintelui. Trebuie să mergem mai departe, să-l lăsăm să creeze cât mai puţine daune. A creat deja de nouă ani foarte multe daune României’, a adăugat Ponta.
El a arătat că, în cazul în care compania care a câştigat licitaţia pentru CFR Marfă nu va plăti suma necesară pentru majoritatea acţiunilor în termen de 60 de zile, statul român va rămâne acţionar.
‘Dacă câştigătorul licitaţiei va plăti în termenul de 60 de zile – eu n-am cum să rămân ministru 60 de zile -, dar probabil că nu ştie domnul Băsescu chestia asta. Deci, dacă va plăti în 60 de zile, va deveni proprietarul părţii majoritare din acţiuni. Dacă nu, sigur, rămâne statul român acţionar’, a explicat Ponta.
Premierul a mai afirmat că preşedintele Băsescu nu i-a dat niciun argument pentru o eventuală respingere a liberalului Ovidiu Silaghi, propus în postul de ministru al Transporturilor.
Ponta a completat că nu a discutat cu copreşedintele USL Crin Antonescu despre o nouă propunere pentru acest portofoliu, în cazul respingerii lui Silaghi.
Preşedintele Traian Băsescu susţine că anunţul potrivit căruia trebuie aşteptat mai întâi avizul Consiliului Concurenţei pentru semnarea contractului de privatizare a CFR Marfă este ‘o minciună’, punctând că cel care a câştigat licitaţia de privatizare a companiei ‘caută bani la bănci’.
Compania Grup Feroviar Român a fost declarată pe 20 iunie câştigătoare a competiţiei pentru privatizarea CFR Marfă.
Preţul oferit de GFR este de circa 202 milioane de euro şi ar urma să fie achitat integral. Pe de altă parte, GFR şi-a asumat investiţii de aproximativ 900 milioane de lei în CFR Marfă.
Sursa: Agerpres