‘În mod sigur, doamna ministru şi cei din comisia de privatizare vor anunţa exact ce măsuri au luat’, a spus premierul duminică în Bacău.

Victor Ponta a ţinut să adauge faptul că ‘în prezent, după ce preşedintele (Traian Băsescu, n.r.) a dat ordin să fie luaţi toţi de DNA , funcţionarii, pe bună dreptate, sunt foarte temători’.

Întrebat despre afirmaţiile formulate de Gruia Stoica, acţionarul majoritar la GFR, că procesul de privatizare nu ar fi respectat normele europene, premierul Ponta a spus că nu cunoaşte detalii.

‘Nu aş vrea să mă implic în aşa ceva, bănuind că sunt lucruri pe care avocaţii şi consultantul le cunosc, le pot clarifica’, a precizat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că nu va cere luni explicaţii ministrului Ramona Mănescu în cazul în care câştigătorul licitaţiei nu va depune banii pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni câştigat la CFR Marfă.

‘Mâine sunt la Iaşi la sărbătoarea Sfintei Parascheva şi nu cer explicaţii nimănui’, a subliniat premierul Ponta.
Luni, 14 octombrie, expiră termenul limită stabilit de Ministerul Transporturilor pentru efectuarea plăţii de 170 de milioane de euro pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă de către GFR.

SURSA: Agerpres