„Săptămâna viitoare este discursul președintelui, dar în fiecare zi de luni, câte un membru al Guvernului merge la Camera Deputaților și la Senat pentru a răspunde întrebărilor colegilor de coaliție și ale opoziției și să prezentați principalele domenii și priorități pe care le aveți. E un lucru foarte bun pentru că nu e vorba doar de control parlamentar, dar și dvs puteți să aveți o activitate mai eficientă”, a declarat premierul.

Totodată, acesta a declarat, cu privire la achiziții, adresându-se ministrului delegat pentru Fondurile Europene, că este o adevărată „catastrofă națională”.

„Vreau să nu mai dăm pe bandă avize negative proiectelor, o mai normală și bună și eficientă colaborare între Parlament și Guvern va fi în interesul tuturor. Azi avem ordine de zi fără nici o ordonanță de urgență și uite că se poate. Doar când vor fi situații excepționale voi de acord cu OUG. Să vă pregătiți de discuții cu comisiile de specialitate.
Codul fiscal vreau după ce îl prezentați în Guvern să mergeți la comisii înainte să îl trimitel către Parlament. Măsurile sociale, tot ce vrem să facem, inclusiv strategia anti-sărăcie să fie dezbătută în Parlament.

La Fonduri Europene, domnule ministru, ne-am asumat că trimitem pachetul legislativ cu achizițiile, e o catastrofă națională ce se întâmplă cu achizțiile. Ne ajunge cuțitul din 31 decembrie la os și noi tot suntem în contestații”, a mai declarat premierul.