„Dacă se face o nouă lege a pensiilor (…). Vom face un amendament (…). Vine legea pensiilor. Vreau să o susţinem. O vom vota cei de la Pro România. Dar să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019", a explicat Ponta.

Conform Agerpres, Ponta a spus că dacă nu vor fi bani să se majoreze pensiile din 2019, atunci nu vor fi mai mulţi bani în anii următori. „Dacă nu poţi în 2018 să măreşti pensiile şi spui că nu ai bani, atunci cu siguranţă nu o să ai în 2020, 2021. (…) Eu voi fi întotdeauna de acord cu ideea că pensiile trebuie crescute. (…) Eu vreau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019", a menţionat Victor Ponta. Potrivit fostului premier, în prezent este vorba de cinci milioane de pensionari. 

Nu există niciun motiv ca noua Lege a pensiilor să fie atacată la Curtea Constituţională, întrucât printre cei care au lucrat la proiect se numără şi profesori universitari de drept constituţional, a declarat, pe 10 august, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă. Ea a arătat că există disponibilitate de a accepta amendamente în timpul dezbaterilor din Parlament, acolo unde este cazul. Ministrul Muncii a adăugat că, după ce va sta în dezbatere publică timp de 30 de zile, proiectul de act normativ va fi adoptat de Guvern ca proiect de lege, apoi va pleca în Parlament. Legea ar putea ajunge la promulgare în luna decembrie.