"Am făcut tot ce am considerat că este normal alături de domnul Antonescu şi de ceilalţi lideri USL pentru ca România să aibă Guvern până la Crăciun, să avem buget în luna ianuarie, să putem să funcţionăm ca o ţară normală, să avem un leu care s-a întărit faţă de euro, să deblocăm programele europene şi vreau să anunţ că astăzi (sâmbătă – n.r.) au plecat facturi de 140 de milioane de euro pentru POSDRU la Comisia Europeană", a anunţat Victor Ponta.

Referitor la întâlnirea avută cu preşedintele Traian Băsescu în cursul acestei săptămâni, Ponta a explicat că a mers la această întrevedere, întrucât a considerat că ideea unui război prelungit "ar fi acţionat împotriva intereselor celor 20 de milioane de român".

Plăţile pe POSDRU au fost deblocate pe 3 decembrie, conform unui anunţ făcut de şeful Guvernului, după ce plăţile din cofinanţarea UE pe acest program au fost întrerupte în luna februarie, iar programul a intrat în pre-suspendare în august.

Potrivit ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, plăţile pe POSDRU au fost "parţial deblocate", pentru o reluare integrală a decontărilor fiind necesară o nouă misiune de audit în ianuarie.
Sursa: Agerpres