Victor Negrescu a menționat că România este mult mai afectată de inflaţie decât alte state din Europa și a precizat că trebuie aduși mai mulți bani la buget.

”România este mult mai afectată de inflaţie decât alte state din Europa ca urmare a creşterii preţurilor şi proximitatea faţă de războiul din Ucraina a generat această situaţie şi am văzut o creştere a tot ce înseamnă costurile de zi cu zi ale românilor. Am văzut şi o creştere a tot ce înseamnă dobânzile pe care românii au să le plătească, dacă au rate la bănci. Deci este o situaţie dificilă”, a declarat Victor Negrescu, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

”Trebuie să intrăm în această negociere foarte clară care reglementează salariile din România, din sistemul public. Trebuie în acelaşi timp să găsim soluţii pentru a aduce mai mulţi bani la buget. PSD a susţinut nevoia unei schimbări a modului în care gândim filosofia financiară din România, am propus acea taxă de solidaritate, acele venituri pe care le-am fi obţinut suplimentar s-ar fi dus către educaţie şi sănătate. Cei de dreapta din România au spus că nu e nevoie de aşa ceva şi acum vedem că, de fapt, este nevoie de un plus bugetar pentru a finanţa toate aceste salarii şi aceste nevoi pe care le avem imediate”, a spus europarlamentarul.

Europarlamentarul a spus că acele creșteri salariale promise de Guvern trebuie aprobate de către Comisia Europeană.

”De asemenea, trebuie să spun foarte clar că aceste creşteri salariale nu pot fi făcute fără acordul Comisiei Europene. CE a venit recent cu un raport care vorbeşte de deficitul din România, aşteaptă noua lege a salarizării agreată într-un calendar ferm cu CE şi acest calendar presupune ca noua lege a salarizării să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024”, a arătat Victor Negrescu.

Şanse sub 50 la sută să intrăm în Schengen în această toamnă

”Sub 50 la sută. În contextul schimbărilor politice din Spania, şansele noastre scad. Dacă social-democraţii ar câştiga alegerile în Spania, atunci aş zice că am avea o şansă superioară a 50%. Trebuie să aşteptăm alegerile din Austria. În 2024, în a doua parte, vor avea loc alegeri parlamentare în Austria şi să sperăm că cei care conduc în prezent guvernul din Austria, dreapta de acolo va pierde alegerile. E singura şansă în a vedea o repoziţionare”, a adăugat Victor Negrescu.