Aflată într-o intervenție telefonică la România TV, Victor Ciutacu a întrebat-o pe Lia Olguța Vasilescu la ce se referă președintele când o vorbește despre ”moralitate”.

”Victor Ciutacu: Ce vrea să insinueze, că sunteți cam curvă?

Lia Olguța Vasilescu: Nu știu, ar trebui să îl întrebați pe el. Și mie mi s-a părut că întrece penibilul pentru că folosește argumente ale postacilor. Se coboară mult prea mult pentru funcția pe care o are.”

În scrisoarea lui Iohannis nu este precizat nimic în legătură cu Mircea Drăghici, social-democratul propus de Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Guvernul urmează să sesizeze la CCR un conflict constituțional între Executiv și Președinție din cauza refuzului șefului statului, scrie stiripesurse.ro.

Aseară, premierul a anunțat că va primi un răspuns rapid de la șeful statului în acest sens. 

Klaus Iohannis afirmă în scrisoarea adersată premierului Dăncilă că „analizând activitatea persoanei propuse, astfel cum rezultă aceasta din documentația transmisă, constat că doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă”. 

Șeful statului mai argumentează că, în funcțiile avute până acum – de primar și parlamentar – Olguța Vasilescu nu a căpătat experința necesară pentru a fi numită la Dezvoltare.

„În calitate de primar, doamna Lia-Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale”, i-a transmis șeful statului.

De asemenea, președintele mai spune că Vasilescu nu a promovat transparența ca ministru al muncii și că a făcut „declarații controversate”, „atacuri la persoană virulente” și „presiuni asupra justiției, reținute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii”.