Ziarul, conform căruia contul personal de AOL al lui Pence a fost spart de hackeri anul trecut, a obţinut e-mailurile după ce a înaintat o solicitare de acces la date publice.

Pence şi-a folosit contul personal de e-mail pentru a ţine legătura cu unii consilieri, discutând inclusiv chestiuni privind măsurile pe care trebuie să le ia statul Indiana în prevenirea terorismului şi arestarea mai multor bărbaţi pentru acuzaţii legate de terorism, mai notează publicaţia citată.

Dezvăluirile amintesc de scandalul în care a fost implicată fosta candidată democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a cărei campanie a fost puternic afectată de apariţia unor informaţii conform cărora a folosit un server şi un cont de e-mail private în perioada cât a fost secretar de stat.

Pence, care a fost guvernator al statului Indiana din 2013 până în luna ianuarie a acestui an, a avut atacuri dure la adresa lui Hillary Clinton pe acest subiect.

Un comunicat transmis de biroul de presă al lui Pence şi citat de Star confirmă că acesta a avut un cont de e-mail personal şi unul oficial cât a fost guvernator, dar că a 'respectat în totalitate legislaţia din Indiana privind folosirea şi păstrarea e-mailurilor'.

Anul trecut, un hacker a spart contul personal al lui Pence şi a trimis e-mailuri către contactele sale spunând că a rămas blocat în Filipine cu soţia şi cerându-le să îi trimită bani, conform Star. AGERPRES