‘Am avut o discuţie cu dl ministru Fenechiu, l-am informat pe primul-ministru. Şi eu şi primul-ministru i-am recomandat să facă un control serios la CFR Călători. Avem foarte mult informaţii, apar foarte multe discuţii despre tot ceea ce înseamnă zona CFR Marfă, CFR Călători’, a spus Liviu Dragnea la un post de televiziune.

Potrivit acestuia, ministrul Transporturilor a informat guvernul că nu se ajungea situaţia de miercuri dacă documentele care trebuiau să plece către Ministerul Finanţelor erau făcute la timp.

‘Dincolo de asta, i s-a cerut d-lui ministru Fenechiu să aibă o discuţie serioasă cu sindicatele, am înţeles a întârziat o zi, dar şi sindicatele trebuie să înţeleagă toate eforturile care se fac’, a menţionat vicepremierul.

Angajaţi din CFR Infrastructură şi CFR Călători au declanşat miercuri, la ora 7.00, o grevă spontană de două ore din cauza întârzierii salariilor. Peste 135 de trenuri au fost afectate de protest, întârzierile totale înregistrate depăşind 10.468 de minute.

Ştefan Roşeanu, director general al CFR Călători a fost demis din funcţie, motivul invocat de ministrul Transporturilor fiind protestul spontan al salariaţilor.

Sursa: Agerpres