În acest an, cele mai populare căutări arată interesul în creştere pentru emisiuni TV, reţele sociale, tehnologie şi filme. În pregătirea raportulului pentru anul 2011, Google a extras termenii cei mai frecvent căutaţi pentru această perioadă, în mai multe categorii precum cele mai mari creşteri în divertisment, persoane, călătorii, precum şi topul filmelor, ştirilor şi tematicilor sportive. În plus, lista include topul celor mai populari 10 termeni de căutare, care au avut cea mai mare creştere în România. Acest lucru a fost realizat prin analizarea a mii de căutări populare din 2011 şi realizarea unui clasament bazat pe creşterea popularităţii lor comparativ cu anul 2010.
 
"Acestă pespectivă realizată pentru prima dată local ne arată o imagine foarte utilă a spiritului vremurilor în România şi asupra tendinţelor emergente. Am văzut o Românie vibrantă, pasionată de divertisment, filme, sport şi călătorii. Am remarcat şi dorinţa puternică de păstra legătura prin intermediul reţelelor sociale şi de a fi în mod constant la curent cu cele mai noi ştiri şi cele mai recente tehnologii", a declarat Dan Bulucea, director general al Google România.
 
Cele mai mari creşteri

Emisiunea TV "Românii au talent" a devenit un fenomen naţional, implicând românii în găsirea şi selectarea celor mai talentaţi reprezentanţi. Facebook a fost în creştere, din ce în ce mai mulţi români cautând să împărtăşească online experienţele lor, cu prietenii şi familia. iPhone 5 a reprezentat una dintre cele aşteptate lansări ale anului.

1.    romanii au talent
2.    fb
3.    iphone 5
4.    yahoo mail sign          
5.    angry birds
6.    bacalaureat 2011
7.    x factor
8.    pe teava.ro
9.    990
10.  culoarea fericirii
Top Google Ştiri

Cel mai căutat subiect din acest an au fost rezultatele slabe înregistrate la examenul de Bacalaureat, care au stârnit o dezbatere intensă pe internet. În plus, subiectele legate de educaţie s-au aflat în topul căutărilor.

1.    rezultate bacalaureat 2011
2.    romania
3.    youtube
4.    edu.ro
5.    romanii au talent
6.    stiri
7.    loto
8.    rezultate evaluare nationala
9.    steaua
10.  cluj
 
Cele mai rapide creşteri din România pe segmentul călătorii

Românii iubesc vacanţa de vară, ne place să ne petrecem timpul relaxat la soare şi să găsim cea mai bună ofertă pentru acest lucru pe internet. Ofertele atractive pe litoralul din România, Bulgaria şi Grecia au dominat topurile. Deschiderea Transalpina, şoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, a stârnit dorinţa românilor de călătorie, harta Transalpina înregistrând cea mai rapidă creştere într-un timp foarte scurt, fiind mai populară decât căutările tradiţionale pentru sărbătorile de Paşte sau destinaţii de vis ca St. Tropez.

1.    oferte litoral 2011
2.    litoral bulgaria 2011
3.    vacante ieftine 2011
4.    sejur grecia 2011
5.     transalpina harta
6.    vacanta paste 2011
7.    st tropez
8.    royal holiday palace
9.    sejur turcia 2011
10.  albena 2011    

Cele mai rapide creşteri din România pe segmentul divertisment

Televizorul este o modalitate foarte importantă a românilor de petrecere a timpului liber. Cele mai populare producţii TV care ne-au ţinut lipiţi de ecrane şi cu dorinţa de a afla mai multe informaţii online au mai fost, în 2011, emisiunea Românii au talent, serialul Culoarea fericirii, precum şi concursul internaţional Eurovision, care reuşeşte să menţină un interes în creştere în fiecare an.

1.    romanii au talent
2.    culoarea fericirii
3.    eurovision 2011
4.    x factor           
5.    down on me  
6.    seniorita
7.    fb
8.    pe teava.ro
9.    990
10.  youtube.com

Cele mai rapide creşteri din România pe segmentul persoane

Moartea tragică a celebrei cântăreţe Amy Winehouse a luat prin surprindere mulţi români, numeroşi fani căutând informaţii despre decesul, activitatea şi viaţa ei personală. Au urmat picanteriile despre viaţa celebrităţilor locale, cu Oana Zăvoranu şi Daniela Crudu înregistrând cele mai rapide creşteri în căutările de persoane din România.

1.    amy winehouse
2.    oana zavoranu
3.    daniela crudu
4.    selena gomez
5.    florin salam
6.    rihanna
7.    andra
8.    nicolae guta
9.    inna
10.  justin bieber    

Topul celor mai căutate filme din România

Cum ar arăta filmul perfect pentru români? Topul celor mai căutate filme în anul 2011 arată că filmul ideal în România ar fi unul acţiune sau thriller. Dacă adăugăm un dram de SF, multă comedie şi romantism avem o imagine foarte bună a gusturilor românilor în materie de filme.
 
1.    Limitless         
2.    Fast Five
3.    Source Code
4.    Thor
5.    Hall Pass
6.    Bad Teacher
7.    Priest
8.    Friends
9.    Beastly
10.  The Mechanic

Topul căutărilor în domeniul sportiv

Căutările pe segmentul sportiv arată că turneele de tenis adună cel mai mare interes pe internet, cu US Open în top, urmat de turneele de la Roland Garros, Wimbledon şi Australian Open. Dar să nu uităm că fotbalul este încă sportul rege în România. Pagina Federaţiei Române de fotbal a fost locul de întâlnire pentru fani, fiind una dintre cei mai căutate în categoria sport.

1.    us open 2011
2.    frf-ajf
3.    roland garros 2011
4.    australian open 2011
5.    wimbledon 2011
6.    handbal volei
7.    champions league 2011
8.    cupa romaniei 2011
9.    mihai nesu
10.  live score hunter

Cele mai populare căutări din întreaga lume pot fi găsite la adresa googlezeitgeist.com.
Google dezvăluie "Zeitgeist" (germană pentru "spiritul vremurilor"), explorând miliarde de interogări pe motorul său de căutare. În plus faţă de Zeitgeist de la sfârşitul anului, care evidenţiază tendinţele majore din 2011, Google oferă mai multe instrumente care oferă o perspectivă asupra tendinţelor globale sau regionale, trecute sau prezente. Instrumentul Google Zeitgeist nu poate identifica utilizatorii individuali, deoarece ne bazăm pe date anonimizate şi agregate, care indică cât de des anumite interogări de căutare apar în timp. Mai multe detalii la: googlezeitgeist.com

Te-ar putea interesa și: