Prin acest parteneriat, Vestra a devenit pentru următorii cinci ani partener exclusiv al gigantului american pentru piața din România, urmând să asigure pe lângă furnizarea de echipamente și servicii de consultanță pentru beneficiari – companii de utilități și antreprenori care activează în piața locală de profil, se menționează într-un comunicat al companiei.

Vestra a fost înființată la începutul anului 2015, prin externalizarea Diviziei de Vânzări Echipamente şi Servicii Utilități a Elsaco Group, companie cu capital integral românesc, aflată în topul furnizorilor din industria de utilități.

”Am câștigat dreptul de a deveni furnizor exclusiv al produselor Rockwell Automation pe piața din România în urma unui concurs la care au participat 4 companii și a unor negocieri intense derulate timp de 18 luni”, a declarat,  în comunicat, Vlad Iftime, director general executiv al Vestra.

Conform sursei citate, Vestra va distribui pe piața locală echipamente hardware şi software pentru automatizări industriale, vânzările fiind estimate să crească de la 4 milioane de euro în 2015 la 15-18 milioane de euro în umătorii trei ani.

Parteneriatul cu Rockwell Automation va susține cu aproape o treime vânzările companiei românești, al cărei obiectiv pe termen mediu este acela de a deveni liderul pieței de echipamente și soluții pentru industria de utilități.

Elsaco, prin Divizia de Vânzări Echipamente și Servicii Utilități a furnizat echipamente destinate industriei utilităților către companii precum E.On România, Gaz de France, Apa Nova România, Hidroconstrucția, regii și societăți de apă din principalele orașe ale țării.