Preşedintele Sinopharm, Liu Jingzhen, a declarat pentru televiziunea CCTV că ultimele stadii de testare clinică a noului vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi încheiate în următoarele 3 luni.

China National Biotec Group (CNBG), divizie a Sinopharm, a declara în luna iunie că vaccinul ar putea să apară de abia în 2021, anunţa în luna iunie că vaccinul ar putea să nu fie gata înainte de 2021, în contextul în care numărul de noi infectări din China este atât de mic încât este dificil de găsit persoane pe care să fie testat vaccinul. Însă de atunci, China a găsit unde să testeze aceste vaccinuri în afara graniţelor sale, aminteşte Reuters.

Vaccinul a intrat în faza III

Vaccinul experimental al Sinopharm a intrat în Faza III de testare, la care participă aproximativ 15.000 de persoane în Emiratele Arabe Unite.

Compania chineză Sinovac Biotech are un alt potențial vaccin. Compania a folosit o tehnologie similară și este testat în Brazilia.

Un vaccin candidat dezvoltat de CanSino Biologics Inc şi de o unitate militară de cercetare din China, care a indus un răspuns imunitar în majoritatea subiecţilor în etapele intermediare de testare, caută de asemenea oportunităţi de a intra în Faza III de testare în afara Chinei.

China solitică turiștilor test negativ de coronavirus

Pasagerii zborurilor cu destinaţia China vor trebui să facă dovada unui rezultat negativ la testul pentru COVID-19 înainte de a se îmbarca, a declarat marţi autoritatea pentru aviaţie din China, în contextul în care guvernul urmăreşte să reducă şi mai mult riscul de noi cazuri de coronavirus pe fondul reluării zborurilor internaţionale.

Testele de acid nucleic trebuie realizate în termen de cinci zile înainte de data îmbarcării, a precizat pe site-ul său Administraţia Aviaţiei Civile din China (CAAC). Acestea trebuie efectuate în locaţii desemnate sau recunoscute de către ambasadele chineze din ţările gazdă, a completat autoritatea. Ambasadele vor evalua cu atenţie capacitatea de testare a ţărilor gazdă şi vor formula proceduri de călătorie când condiţiile de testare sunt îndeplinite, a declarat CAAC.

Anunţul vine în contextul în care unele ţări întâmpină probleme în ceea ce priveşte capacitatea şi viteza de testare.

În unele regiuni din Statele Unite, primirea rezultatelor testelor poate dura până la două săptămâni, în timp ce în alte ţări, testele de acid nucleic sunt rezervate persoanelor care au intrat în contact strâns cu pacienţii cu COVID-19 sau au simptome ale bolii potenţial fatale.