Companiile de taxi din Bucureşti majorează preţurile pe fondul scumpirii carburanţilor plus costuri mai ridicate cu întreținerea flotei. Schimbarea ar avea loc de la 1 noiembrie, însă unele companii au crescut deja tarifele.

Unele companii de taxi au dus deja preţul la 1,99 lei/km, altele se pregătesc să o facă din noiembrie, relatează zf.ro.

Legea 38/2003 le permite operatorilor din toată ţară să îşi stabilească un tarif cuprins între 1,39 lei/km şi 3,5 lei/km, în baza unei fişe de fundamentare care trebuie să explice respectivul tarif.

Astfel, unii operatori din Bucureşti-Ilfov au majorat deja preţurile la 1,99 lei/km, în timp ce alţii vor atinge acest prag de la 1 noiembrie. În acelaşi timp, unii operatori vor păstra tarifele la nivelul pe care l-au stabilit în urmă cu un an şi jumătate, când tariful a crescut la nivel de piaţă la 1,69 lei /km în Bucureşti-Ilfov.

„Fiecare îşi poate creşte tariful sau îl poate menţine în funcţie de costurile pe care le are, în funcţie de preţurile carburantului sau de costurile cu flota. Este decizia fiecărei companii în parte. Nu există o creştere unitară la un anumit tarif, ci de la caz la caz. Este ceva normal dacă ne gândim că tariful s-a menţinut timp de 7 ani la 1,39 lei/km, apoi timp de aproape doi ani a stat majorat la 1,69 lei/km. Dacă ne uităm în ţară vedem în Cluj sau Constanţa tarife şi de 2,4 lei/km”, spune Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România