Trebuie să știți că dacă plătiți o asigurare de sănătate, în curând nu veți mai beneficia de pachetul de servicii medicale de bază care era până în prezent disponibil. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut un anunț în acest sens.

Plătitorii de asigurări medicale obligatorii beneficiază de un pachet de servicii de bază în mod gratuit. Ei bine, acest pachet ar putea fi redus, potrivit anunțului făcut de Sorina Pintea la Radio Europa Liberă.

Până la acest moment nu se știe ce servicii vor fi scoase din pachetul de gratuități. Conform zvonurilor apărute, noul pachet de bază va apărea după ce vor avea loc negocierile pentru normele de aplicare a contractului cadru cu Casa de Asigurări.

Românii sunt puși de multe ori în situația în care plătesc pentru serviciile medicale de bază pe care le au în mod gratuite deoarece sunt plătitori de asigurări de sănătate. Asta se întâmplă deoarece fie trebuie să aștepte foarte mult pentru un anumit serviciu, fie li se cere asta.

„Prin normele de la contractul cadru vom redefini pachetul de bază, astfel încât să aibă cât mai mulți pacienți acces, dar în condițiile pe care sistemul românesc le oferă în acest moment”, a declarat Sorina Pintea la Radio Europa Liberă.

„Pentru un anumit tip de servicii, cu siguranță este nevoie de asigurări suplimentare. Și atunci vom începe să definim aceste lucruri.”, a mai spus aceasta.

Anul acesta, în luna februarie, Sorina Pintea a anunțat că pachetul de bază de servicii se va restrânge. Luna trecută Guvernul a adoptat o OUG pentru introducerea coplății serviciilor medicale private.