Vești proaste pentru Igor Dodon. Averea și activitatea sunt analizate de Autoritatea Națională de Integritate

Mai mult decât atât, inspectorii de integritate analizează și sesizările sub aspectul încălcării regimului juridic al incompatibilităților pe numele fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Rodica Antoci, președintele Autorității Naționale de Integritate, a vorbit despre acest aspect, subliniind că există mai multe sesizări și că toate sunt în procedură de control.

„În privinţa fostului preşedinte al Republicii Moldova (n.red.- Igor Dodon) sunt mai multe sesizări. Sunt sesizări şi sub aspectul de control al averilor şi intereselor personale, avem şi aspectul privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. La momentul dat, ambele sunt în procedură de control la inspectorii de integritate şi aşteptăm soluţii şi deciziile lor pe aceste două aspecte”, a explicat președintele ANI.

Anterior, Autoritatea Națională de Integritate a anunțat că averea și activitatea fostului președinte al Republicii Moldova este în vizorul instituției, însă nu a oferit prea multe detalii din cadrul dosarului.

Autoritatea Națională de Integritate analizează atât simpli funcționari cât și persoane cu funcții înalte

Rodica Antoci a precizat că Autoritatea Națională de Integritate analizează pe toată lumea, subliniind că toți sunt egali în fața legii, cu toate că multe voci susține că se concentrează mai mult pe primari sau pe consilieri.

„Dacă veți analiza rapoartele Autorităţii, veţi observa la noi că toţi subiecţii declarării sunt de la cel mai înalt nivel, de la foşti preşedinţi de ţară până la simpli funcţionari publici, chiar şi din cadrul bibliotecilor sau directori de şcoală. Foarte multă lume ne critică că mai mult ne concentrăm pe consilieri, sau primari, sau directori de şcoală, dar aici vin mai multe sesizări din partea cetăţeanului simplu, pentru că ei cunosc care este situaţia în acea localitate şi, o dată ce află de Autoritate, ne sesizează. Avem funcţionari de la judecători, procurori, conducători de instituţii până la simpli cetăţeni. Categoria strictă ce este reglementată în cadrul legal al ANI sunt subiecţii de competenţă de control ai ANI şi ei sunt toţi egali în faţa legii”, spune aceasta.