Metrorex vine cu vești proaste pentru bucureșteni. Noua măsură a fost luată în contextul prelungirii stării de alertă. Astfel, compania Metrorex a anunţat că, începând de vineri, în afara orelor de vârf, intervalele de succedare a trenurilor de pasageri vor creşte cu cel mult două minute.

Potrivit sursei citate, noul program nu va pune în pericol funcționarea magistralelor de metrou.

“Începând cu data de 26 martie, în afara orelor de vârf, intervalele de succedare a trenurilor de pasageri vor creşte cu cel mult două minute”, a transmis, joi, Metrorex.

Sursa citată mai precizează că în orele de vârf – 7:00-10:00 şi 15:00-20:00, intervalul de succedare rămâne neschimbat pe toate magistralele de metrou.

“Ajustarea intervalului de succedare în afara orelor de vârf nu pune în pericol funcţionarea la parametri optimi a vreunei magistrale de metrou, acest lucru fiind asigurat şi de un număr corespunzător de personal specializat. În acelaşi timp, măsurile dispuse se înscriu şi în strategia generală de eficientizare a companiei”, au precizat reprezentanţii Metrorex.

Chioșcurile de la metrou se închid

De menționat este faptul că, în cursul zilei de astăzi, Metrorex a mai anunțat că toate chioșcurile de la metrou vor fi desființate. Decizia ar fi fost luată pentru că magazinele şi tarabele ar pune în pericol călătorii, în cazul unei evacuări de urgenţă.

În acest context, Metrorex a notificat firma care administrează spațiile comerciale din stațiile de metrou că, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou, termenul fiind de 2 Aprilie.

”Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora.

Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie”, mai precizează Metrorex. 

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea