Se pare că în urma testelor efectuate bărbatul în vârstă de 42 de ani, din Iaşi, a fost externat pentru că s-a vindecat, se arată într-un comunicat de presă.

„Conform procedurilor, acesta va fi monitorizat şi se va izola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile”, se menţionează în comunicatul remis de DSP Iaşi, joi după-amiaza.

Joi, în județul Iaşi se înregistrau, 9 persoane infectate cu coronavirus. Acestea sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase, se află sub supraveghere medicală permanentă şi au o stare bună de sănătate.

„Se află în curs de desfăşurare anchetele epidemiologice pentru toate persoanele internate, ceea ce înseamnă că se identifică contacţii acestora şi traseele pe care bolnavii le-au avut de la intrarea în ţară”, au mai informat reprezentanţii DSP Iaşi.

90 de persoane în carantină

Potrivit ultimelor centralizări, 90 de persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns în judeţul Iaşi prin convoaiele organizate dinspre punctele de trecere a frontierei din zona de Vest şi din Sud, precum şi prin Aeroportul Iaşi. Până acum, 865 persoane au fost izolate la domiciliu, fără a avea simptomatologie specifică. Acestea sunt monitorizate zilnic de epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Cei de la DSP mai menționează faptul că 54 persoane au ieşit din perioada de 14 zile de izolare.

De asemenea, potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, în unitatea medicală sunt internate 32 de persoane confirmate ca fiind infectate cu coronavirus.

Pentru cazarea lor au fost amenajate două pavilioane, un al treilea fiind în curs de pregătire pentru primirea altor pacienţi.