Concret, este vorba despre mașinile de mare tonaj. Potrivit CNAIR începând din 1 iulie 2020 vehiculele mai mari de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, nu vor avea voie să circule pe Autostrada Soarelui și pe drumurile naționale 39 și 22C.

Acestea nu vor putea circula pe rutele anterior menționate în zilele de vineri, sâmbătă și duminică până la data de 31 august 2020.

Circulația în funcție de traseu

Pe A2, traseul Bucureşti (intersecţia A2 cu DNCB) – Fundulea – Lehliu – Feteşti – Cernavodă – Constanţa (intersecţia A2 cu A4), se aplică restricţii autovehiculelor comerciale cu masa totală mai mare de 7,5 tone în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 6.00 – 22.00, pentru direcția București – Constanța, respectiv duminică între orele 6.00 – 22.00 pentru direcția Constanța – București.

Pe DN39, traseul Agigea (intersecţia DN39 cu DN39A) – Mangalia (limită municipiu), restricțiile de aplică vineri, sâmbătă și duminică între orele 6.00-22.00, iar pentru DN22C, traseul Murfatlar (intersectia DN22C cu DN3) – Cernavodă (intersecția DN22C cu A2) duminică între 6.00 – 22.00.

Reprezentanţii CNAIR au mai precizat în comunicatul de presă că încălcarea prevederilor legale va constitui contravenţie şi se va sancţiona cu amendă.

CNAIR a semnat două contracte importante

Ministerul Transporturilor a trimis un comunicat prin care aducea la cunoștința românilor că s-a semnat un contract pentru proiectarea și construcția a 12 km din Autostrada Transilvania (Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea). Acest contract este în valoare de 680 milioane de lei fără TVA iar firmele cu care s-a semnat sunt SA&PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL, firme controlate de Dorinel Umbrărescu, cunoscut și sub porecla de ”Regele asfaltului”.

Proiectarea va dura un an, construcția – doi ani. Perioada de garanție a lucrărilor este de zece ani.

Traseul Subsecțiunii 3B2 începe după intersecția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea cu DN 1G km 13+260 (Huedin – Zimbor – Tihau (DN 1G)), apoi traseul autostrăzii se înscrie între dealurile Fânețelor și Lupului, în lungul văii Capusu, intersectează, în Valea Glodului, DC 56 între localitățile Bercea și Santa Mana, îndreptându-se către nord până la intersecția cu DJ 108A (Romanasi – Agrij), la vest de localitatea Poarta Sălajului.