Vești excelente pentru români. Se ieftinește carnea. Motivul îl reprezintă surplusul care există în acest moment în mai toate țările din Europa, inclusiv România. Din această cauză, prețurile produselor de la raft s-ar putea să scadă în următoarea perioadă.

Pandemia de Covid a lovit puternic în restaurante și terase care nu au mai funcționat timp de aproape trei luni, nu a influențat producția de carne. Abatoarele au funcționat toată această perioadă de pandemie, iar contractele cu furnizorii au fost onorate. Un prim efect: surplus de carne în piaţă.

„Ne confruntăm cu vânzări slabe, iar marfa este din abundență”, declară Marian Grasu, administrator, pentru A1.ro.

„Este o problemă reală. Majoritatea țărilor europene au trecut prin două luni de pandemie. Asta înseamnă că au fost închise restaurante, pizzerii, turiştii nu au mai fost în vizită, în concedii şi atunci, sigur, consumul de carne şi preparate din carne a scăzut simţitor”, a declarat și Dragoș Frumosu, un alt administrator.

Producătorii vor scădea preţurile sau vor face oferte promoţionale, pentru a scăpa de marfa în plus.

„Mulți clienți au venit, au cumpărat carnea și au vrut să o facă acasă. S-au întors supărați că la noi în restaurant e mai bună”, spune Iosif Ștefănescu, executive chef restaurant. Carnea servită în farfurie e tot de import. Din Australia, Noua Zeelandă sau din Statele Unite ale Americii.