Veștile sunt pozitive pentru șoferi, mai ales pentru cei care au avut permisul suspendat de curând.

Intervalul în care un șofer ce tocmai și-a recuperat permisul auto riscă, în cazul în care încalcă din nou legislația rutieră, să i se majoreze cu 30 de zile noua suspendare a dreptului de a conduce mașini a fost redus cu câteva luni.

Astfel, intervalul în care se poate majora perioada celei de-a doua suspendări a permisului auto ce aparține unui șofer care l-a recuperat cu puțin timp în urmă a fost redus de la șase luni, cât era până acum, la două luni.

“În cazul în care conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai săvârșește, într-un interval de două luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou o nouă faptă prevăzută la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3) și art. 102 alin. (3) (neacordarea de prioritate, trecerea pe culoarea roșie a semaforului etc. – fapte ce implică suspendarea dreptului de conducere a mașinilor – n. red.), perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile”, se precizează în document.

În același timp, actul normativ ce vizează modificarea legislației rutiere, respectiv Legea nr. 130/2019, stabilește că, începând de azi, reducerea perioadei de suspendare a permisului auto se poate solicita în mai multe cazuri, lucru ce înseamnă că mai mulți șoferi vor putea beneficia de perioade mai scurte de suspendare a dreptului de a conduce o mașină.