Așadar, DRPCIV anunță că a lansat în luna decembrie serviciul online prin intermediul site-ului propriu pentru facilitarea plăţilor reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare şi autorizaţiei de circulaţie provizorie.

”Incepând cu luna decembrie, în continuarea eforturilor de digitalizare, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) lansează un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu, pentru facilitarea plăților reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare și autorizației de circulație provizorie”, anunță DRPCIV.

Pentru tranzacţiile efectuate prin intermediul drpciv.ro sau ghiseul.ro dovada plăţii nu este necesară.

Serviciul de plăţi online este disponibil 24 de ore din 24, plata poate fi efectuată la orice oră şi în orice zi, iar procesarea şi validarea se fac rapid, menţionează sursa citată.

DRPCIV subliniază că datele de plată online nu vor fi accesibile şi nu vor fi stocate.

Avantajele plății online

Noul serviciu anunțat de DRPCIV aduce și avantaje. Astfel, sistemul de plată funcționează permanent iar plata poate fi efectuată la orice oră și în orice zi.

Procesarea și validarea sunt rapide, verificarea fiind automată, fără a fi necesară o prezentare a dovezii la plată la ghișeu.

Sunt eliminate timpul și deplasările către bancă sau alte locații de plată și, în plus, sunt eliminate și comisioanele la tranzacții.

Trebuie menționat că datele celor care recurg la sistemul de plată online nu vor fi accesibile și nu vor fi stocate de către Direcția Regim de Permise și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).