Începând cu 2016, Thales a angajat între 5.000 şi 6.000 de oameni pe an. În 2019, campania de recrutare continuă prin crearea a 5.500 de noi locuri de muncă la nivel global, dintre care 2.500  în Franţa. Doar în România, Thales angajează anul acesta 190 de oameni.

În 2019, cea mai mare companie de tehnologie din Europa pune accentul pe securitate digitală în încercarea de a contura lumea de mâine – o lume a sistemelor autonome şi a senzorilor inteligenţi interconectaţi. Thales recrutează în toată lumea, în principal în Franţa – în toate regiunile ţării, dar şi în Europa (Marea Britanie, Germania, România, Olanda) şi în Australia, Asia de Sud-Est, India, SUA şi Canada.

Aproximativ 70% dintre poziţiile disponibile sunt pentru ingineri şi manageri în domenii precum: R&D Cercetare şi Dezvoltare, producţie, relaţii cu clienţii, licitaţii şi management de proiect. Thales doreşte să atragă experţi în tehnologii digitale, oferind 400 de noi locuri de muncă în securitate cibernetică şi 200 în domeniul inteligenţei artificiale. De asemenea, Thales recrutează tehnicieni pentru operaţiuni industriale, inclusiv în aprovizionare şi în producţie.

Silviu Agapi, Director  General Thales pentru România a declarat: „Până la sfârşitul anului 2021 planul nostru este să depăşim 1.000 de angajaţi în România. În prezent, avem peste 300 de angajaţi. Piaţa forţei de muncă este foarte competitivă în acest domeniu, dar am alocat resursele necesare pentru a ne îndeplini obiectivele de recrutare. Angajaţii noştri oferă soluţii, atât în domeniul civil, cât şi militar: transport feroviar, metrou, sateliţi, managementul traficului aerian, apărare navală şi terestră, avionică, securitate cibernetică.”

Atunci când vine vorba de profilul şi trecutul oamenilor pe care îi recrutăm, Thales consideră că diversitatea şi incluziunea sunt foarte importante, fiind două valori despre care credem că stimulează creativitatea. Compania îşi doreşte să angajeze tineri, astfel că în fiecare an 2.000 de stagiari şi 1.800 de studenţi se alătură echipelor noastre pentru stagii de pregătire, dar şi 100 de voluntari internaţionali din business şi 200 de doctoranzi.
Thales ocupă locul al patrulea în Top 500 Angajatori din 2019, publicat luna aceasta de revista franceză Capital, în care este evidenţiată în mod special politica dinamică de Resurse Umane a companiei şi accentul pe care îl pune pe consiliere, workshop-uri şi hackatons.