Turiștii români anulează în fiecare lună sute de zboruri din diferite motive și din păcate pierd contravaloare întregului bilet pe care l-au platit. Zborurile sunt anulate în medie cu o săptămână-zece zile înainte de călătorie.

O excepție de la aceasta o fac situațiile când clasa tarifară a biletului permite reprogramarea datei de călătorie contra unei taxe şi în anumite condiţii. Turiștii sunt nevoiți însă să mai plătească aproximativ 20 de euro pentru zborurile interne, 70 de euro pentru cele eruopene și până la 150 de euro pentru zborurile internaționale. La aceste taxe se adaugă şi diferenţa până la preţul noului bilet, fapt ce poate dubla sau chiar tripla preţul plătit iniţial şi de multe ori anularea întregii călătorii.

Pentru această neplăcere există din fericire soluția asigurărilor de călătorie. Aceasta acoperă orice situație, de la probleme medicale ale celui care călătorește sau a copiilor avuți în grijă, până la evenimente neprevăzute la locul de muncă sau probleme personale.

Pasagerii trebuie doar să prezinte un email sau orice modalitate de informare de la superiorii de la locul de muncă sau un email în care să detalieze motivul anulării călătoriei în alte cazuri. Costul unei astfel de asigurări ce îți permite rambursarea se ridică la 10% din valoarea biletului de avion, scrie adevărul.ro.