Vești bune pentru români. Aeroportul din Harghita ar putea fi utilizat de anul acesta

Noul aeroport este amplasat în Harghita, la marginea comunei Remetea. Aeroportul este o investiție privată a lui Attila Balazas, acționarul majoritar al societatii Bayer Construct. Amintim că lucrările la aeroport au început în primăvara acestui an.

Attila Balazas, proprietarul unei fabrici de  prelucrare a laptelui în Gheorgheni, a anunțat anterior că dorește să resusciteze turismul și economia din zonă.

Lucrările înaintează cu mare viteză

Jurnaliștii de la Szekelyhon.ro au efectuat un reportaj care arată că lucrările se mișcă extrem de repede. Constructorii de pe șantier lucrează în mai multe ture pentru ca lucrarea să fie gata cât mai repede.

Reportajul mai arată că utilajele Bayer Construct toarnă covorul de ciment al pistei cu o viteză de 500-600 de metri zilnic. Lățimea suprafeței fabricată zilnic este de 5 metri, iar grosimea de 25 de centimetri.

Pista principală a aeroportului va avea o lungime de 1.100 de metri și o lățime de 30 de metri. În plus, vor mai exista tronsoane de legătura cu terminalul în lungime totală de 500 de metri. Constructorii plănuiesc să înceapă construcția terminalului aeroportului în luna viitoare.

“Primul avion ar putea decola chiar in 2021 de aici”, a declarat unul dintre oficialii santierului pentru reporterii Szekelyhon.ro.

Pista este suficient de lungă și pentru aeronave de tip ATR 42, cu o capacitate de 40-50 de locuri.Sursă foto: szekelyhon.ro