Clienţii Telekom pot accesa, începând cu această lună, credite de nevoi personale în lei de până la 150.000 de lei, beneficiind de rate fixa pe întreaga durată a contractului, totul realizându-se prin intermediul Telekom Banking. Acesta din urmă reprezintă proiectul financiar digital rezultat din asocierea Telekom România cu Alior Bank, prin intermediul căruia persoanele fizice pot accesa produse şi servicii bancare accesibile prin intermediul internetului.

Dobânda fixă începe de la 7,9% pentru creditele de refinanţare cu sume egale sau mai mari de 70.000 lei. Exista şi o condiţie, anume virarea unui venit lunar de minimum 2.000 lei într-un cont deschis la Telekom Banking. Pentru creditele noi, dobânda fixă începe de la 8,9% şi variază în funcţie de suma creditului, de profilul clientului şi de istoricul său de creditare.

Telekom Banking precizează că nu se percepe comision de analiză în cazul creditelor de refinanţare, iar pentru împrumuturile noi comisionul de analiză este de 250 lei. Nu există costuri suplimentare pentru asigurări de viaţă sau şomaj.

”Procesul de acordare este unul facil, clienţii având acces imediat după aprobare la banii împrumutaţi printr-un card de debit oferit gratuit, pe loc, care permite retrageri fără comisioane de la orice ATM din lume. De asemenea, clienţii pot accesa creditul şi prin intermediul serviciilor de Internet şi Mobile Banking, oferite gratuit”, precizează compania.

Vârsta minimă pentru acordarea unui credit este de 22 de ani, iar cea maximă de 70 de ani la scadenţa ultimei rate a creditului. Persoana trebuie să înregistreze venituri minime de 1.000 lei din salarii, pensii sau din activităţi independente, iar vechimea la actualul loc de muncă trebuie să fie mai mare de 3 luni. Creditul poate fi solicitat 7 zile din 7, prin intermediul aplicaţiei online, prin telefon, sau într-unul dintre cele 50 de puncte dedicate serviciilor bancare din magazinele Telekom din principalele oraşe ale ţării, informează compania.