Totodată, angajații vor primi măşti şi mănuşi de protecţie, în paralel cu asigurarea dezinfectanţilor şi materialelor igienico-sanitare.

„Primele măsuri pentru protecţia salariaţilor sunt cele referitoare la acordarea materialelor igienico-sanitare. Angajaţii au primit măşti şi mănuşi chirurgicale de protecţie. La intrarea şi la ieşirea din societate, dar şi în vestiare, se folosesc dezinfectanţi. Urmează să vedem dacă reuşim şi o suplimentare a autobuzelor pentru transportul salariaţilor. Avem toate condiţiile de igienă”, a declarat marţi, pentru Agerpres prim-vicepreşedintele Sindicatului “Siderurgistul”, Gheorghe Buitureanu.

Acesta adăugat că Sindicatul “Siderurgistul” a solicitat administraţiei ArcelorMittal Hunedoara găsirea unor soluţii pentru compensarea pierderilor la salariu pe care le-au avut angajaţii societăţii în perioada de şomaj tehnic, dat fiind nivelul redus al veniturilor acestora.

„Sperăm că vom ajunge la o compensare a pierderilor suferite de salariaţi, având în vedere că 75% este un venit foarte mic la salariile pe care le avem noi. Sperăm că vom putea obţine o compensare la salariul acordat de guvern, prin lege”, a explicat Buitureanu.

Activitatea ArcelorMittal Hunedoara a fost repornită în noaptea de duminică spre luni în secţiile de Oţelărie Electrică şi Laminoare. În combinat lucrează circa 600 de angajaţi.