Faţă de luna corespunzătoare din 2012, producţia industrială a crescut cu 1,3% ca serie brută, respectiv cu 5,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În trimestrul I 2013, comparativ cu trimestrul I 2012, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 4,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,8%.

Creşterea din martie a fost susţinută de creşterea tuturor sectoarelor industriale. Industria extractivă a crescut cu 6,2%, industria prelucrătoare cu 5,7%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 5,2%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la toate categoriile de bunuri: în industria bunurilor intermediare (+10,6%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8,3%), în industria bunurilor de uz curent (+8,1%), în industria energetică (+2,7%) şi în industria bunurilor de capital (+2,4%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,3%, datorită creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+5,7%) şi industriei prelucrătoare (+0,1%). Industria extractivă a scăzut cu 3,4%.
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,4%), în industria bunurilor intermediare (+2,9%) şi în industria energetică (+0,9%) şi scăderi în industria bunurilor de capital (-4,0%) şi în industria bunurilor de uz curent (-0,7%). În luna martie 2013, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 1,3% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+2,0%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 3,0%, respectiv cu 1,9%.

Pe marile grupe industriale, s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,5%), în industria bunurilor intermediare (+5,0%) şi în industria bunurilor de capital (+4,4%) şi scăderi în industria energetică (-8,2%) şi în industria bunurilor de uz curent (-3,3%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 5,5% comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+6,8%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 1,9%, respectiv cu 1,1%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+18,3%), în industria bunurilor de capital (+9,7%), în industria bunurilor intermediare (+8,5%) şi în industria bunurilor de uz curent (+1,2%). Industria energetică a scăzut cu 6,2%.

Comparativ cu trimestrul unu 2012, în trimestrul unu 2013 producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4,7%, ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+6,1%) şi a industriei extractive (+5,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 5,4%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,1%), în industria bunurilor de capital (+8,5%), în industria bunurilor intermediare (+7,2%) şi în industria bunurilor de uz curent (+1,8%). Industria energetică a scăzut cu 6,1%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în trimestrul I 2013, comparativ cu trimestrul I 2012, a crescut cu 4,8%, susţinută de industria prelucrătoare (+6,0%) şi de industria extractivă (+3,8%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 5,6%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+14,7%), în industria bunurilor de capital (+10,4%), în industria bunurilor intermediare (+5,2%) şi în industria bunurilor de uz curent (+2,0%). Industria energetică a scăzut cu 5,6%.

Sursa: Agerpres