Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat că introduce gratuitatea biletelor de tren pentru încă o categorie de români. Este vorba de elevii claselor I-XII.

Această gratuitate a fost introdusă deoarece cei mai mulți studenți învață în orașele mari ale României și folosesc trenul aproape în fiecare zi. Toți studenții beneficiază de călătorii gratis cu trenurile CFR din februarie 2017. Ministrul Budăi a afirmat în cadrul unei conferințe care a avut lod la Sibiu că ar putea beneficia de călătorii gratuite cu trenul și elevii.

Bogdan Trif, ministrul Turismului, a lăudat această măsură și spune despre aceasta că a ajutat mult turismul românesc deoarece din ce în ce mai mulți tineri au început să călătorească în țară cu trenul. Până la momentul acestei măsuri, studenții beneficiau doar de o reducere de 50% la biletele de tren. Această decizie a fost destul de controversată, atrăgând numeroase critici din partea economiștilor.

„Nu avem nicio intenţie să scoatem subvenţiile pentru studenţi din calcul. Noi le-am dat, noi le vom păstra. Considerăm că studenţii circulă în acest moment, mult mai des decât elevii. Probabil, pe viitor ne vom gândi şi la extinderea acestei măsuri, dar acum suntem în această situaţie şi noi asigurăm că atât timp suntem la guvernare, nu avem de gând să o scoatem. Pe viitor ne putem gândi şi la extinderea acestei măsuri şi la elevi”, a mărturisit ministrul Muncii la Sibiu, notează cancan.ro.