Mircea Badea nu consideră că rușii mobilizați pentru război sunt carne de tun

Mircea Badea a comentat evoluția războiului din Ucraina şi disponibilitatea Rusiei de a trimite 100.000 de recruți pe frontul de luptă. Din punctul său de vedere, tinerii recrutați nu sunt „carne de tun”, nu sunt victime, ci sunt simpli militari.

„Carne de tun sună așa ca și cum rușii ar fi victime. Nu mi se pare. Adică eu nu percep deloc în paradigma asta. Nu mi se pare că rușii sunt carne de tun. Mi se pare că sunt niște militari, sigur agresori, dar militari. Nu mi se par carne de tun pentru că văd ce au provocat. Mi-e greu să mă uit la ei ca la carne de tun, când am văzut ce au făcut din Donbas, practic l-au pus la pământ. Deci e o capacitate de foc uriașă. Eu nu vreau să mă păcălesc, adică să-mi fur singuri căciula, nu-mi folosește la absolut nimic.

(Vladimir) Putin nu moare curând. De murit, va muri la un moment dat, cum săvârșim toți. Vorba bunicii lui Teo Trandafir: ”A murit el, țarul Rusiei.” Deci va muri el (n.r. Vladimir Putin), dar nu acuma. Adică nu din anunțările astea absolut bizăruțe de la un moment încolo. Bombe mai au, soldați au și eu zic să ne pregătim psihic pentru tot ce poate fi mai rău. Pentru că toate semnele indică în această direcție. Putin a mobilizat rezerviștii. Deci unii care au mai fost în armată la un moment dat, nu a mobilizat trotinetiştii”, a spus Mircea Badea în cadrul emisiunii TV „În faţa naţiunii” de pe Antena 3 CNN.

Rusia este capabilă să continue războiul pentru o perioadă destul de lungă de timp

Declarația sa a fost făcută după ce analiștii militari ai NATO au anunțat că războiul în Ucraina va continua și că Rusia nu va ceda prea curând.

Eirik Kristoffersen, șeful armatei din Norvegia, a anunțat deja că, în ciuda pierderilor grele suferite pe câmpul de luptă, „Rusia este capabilă să continue (acest război) pentru o perioadă destul de lungă”, invocând capacitățile Guvernului de la Moscova de mobilizare a populației și de producție a armamentului. Potrivit spuselor sale, până acum, armata Rusiei a înregistrat aproape 200.000 de morți sau răniți în Ucraina în rândul soldaților, în timp ce Ucraina a pierdut 100.000 de soldați și 30.000 de civili.