Vestea momentului pentru toți fumătorii! Anunțul cumplit a venit chiar acum

Simultan, fumătorii înregistrează cu 12% mai multe șanse de a contracta infecții virale, cum ar fi răceala, în comparație cu persoanele care nu fumează, arată studiul realizat la Universitatea din California.

„Cercetările anterioare au arătat că fumatul crește riscul de severitate a bolii Covid-19. Descoperirile studiului nostru arată că fumătorii au un risc crescut de infecție virală, inclusiv coronavirus și boli respiratorii”, a explicat principal al studiului, Melanie Dove.

Cercetarea, publicată în Nicotine and Tobacco Research, a implicat o analiză a datelor din British Cold Study. Studiul a expus 399 de adulți sănătoși, fumători și nefumători, la unul dintre cei cinci viruși comuni. Datele au arătat că fumătorii aveau un risc crescut de a se confrunta cu infecțiile și bolile virale respiratorii.

La rândul său, Elisa Tong, autorul principal al studiului de la Universitatea din California, a subliniat că aceste constatări pot avea implicații în abordarea consumului de tutun la nivel de populație.

„Aceste constatări pot avea implicații în abordarea consumului de tutun la nivel de populație ca strategie de prevenire a infecției cu Covid-19”, a spus profesorul Elisa Tong.

Există aproape 7 milioane de fumători în Marea Britanie

Datele înregistrate de Oficiul Național de Statistică (ONS) arată că în Marea Britanie există 6,9 milioane de fumători în momentul de față. Totodată, numărul pacienților din spitalele din Anglia, testați pozitiv pentru Covid-19, a urcat la cel mai înalt nivel de două luni.

Britanicii au fost avertizați să primească vaccinuri împotriva COVID și gripei înainte de o creștere a virusului „twindemic” de iarnă.

„Vor împlini trei ani de când majoritatea oamenilor au gripă și știm că și imunitatea Covid scade. Este prima iarnă cu Covid, dar fără restricții”, potrivit The Sun.

Amenzi de 500 de lei pentru acești fumători

În altă ordine de idei, parlamentarii social-democrați și minoritățile naționale au venit anterior cu un proiect de lege care prevede ca minorii care sunt prinși că fumează în spațiile publice să fie sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei.

„Se interzice consumul de tutun, persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani, în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau imităţi economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m, în jurul acestora. Nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei”, se arată în proiectul de lege.