Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a răbufnit după cele mai recente atacuri ale ruşilor.

Volodimir Zelenski, atac nimicitor la adresa ruşilor, după bombardamentele din Lozova: „Rău absolut, prostie absolută”

Liderul de la Kiev îi arată cu degetul pe militarii lui Vladimir Putin, despre care spune că „au identificat cultura, educația și umanitatea drept dușmani”.

Acuzaţiile vin în urmă bombardamentelor recente din oraşul Lozova, situat în regiunea Harkov. Acolo, casa de cultură recent reconstruită a fost spulberată de către rachetele ruseşti.

„Rău absolut, prostie absolută”, a spus Volodimir Zelenski despre ruşii care aleg să ţintească astfel de obiective civile în plin război.

„Regiunea Harkov. Orașul Lozova. Lovitură cu rachete rusești asupra casei de cultură recent reconstruită.

Șapte victime, inclusiv un copil de 11 ani. Ocupanții au identificat cultura, educația și umanitatea drept dușmani. Și nu-i scutesc de rachete sau bombe.

Ce este în mintea oamenilor care aleg astfel de ținte? Rău absolut, prostie absolută”, a scris preşedintele Volodimir Zelenski, vineri, pe contul său de Telegram.

Momentul teribil în care casa de cultură din oraşul Lozova este distrusă a fost filmat de o cameră de supraveghere din apropiere.

 

Zelenski: Vom câştiga acest război de independenţă, însă zeci de mii de vieţi vor fi pierdute

Cu câteva ore înainte, preşedintele Ucrainei spunea că, din păcate, zeci de mii de vieți vor fi pierdute pentru ca Ucraina să iasă victorioasă din acest război.

Zelenski a subliniat că aceste conflict este, de fapt, „un război de independență”.

„Acest război este cu siguranță un război pentru Independență. Putem spune că este un război amânat.

Amânat cu 30 de ani, având în vedere modul în care am câștigat Independența în 1991. Sau – pentru o sută de ani, având în vedere istoria noastră anterioară”, a explicat Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev a declarat că este sigur de faptul că țara sa va câștiga războiul, iar istoria țării va fi asemănătoare cu a țărilor care au luptat pentru independență și au câștigat. Însă bilanţul va fi unul cu adevărat tragic.

„Nu am nicio îndoială că vom câștiga și va fi la fel în istoria noastră ca și în istoria altor țări care au luptat pentru independență și au câștigat.

Dar trebuie să ne amintim că prețul pentru toate acestea este de zeci de mii de vieți. Viețile tuturor celor uciși de inamic. Zeci de mii”, a mai indicat preşedintele Zelenski.