Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paște

Șeful CNPP, Daniel Baciu, speră că vor efectua acțiunile financiare necesare pentru ca toate pensiile să fie primite înainte de Paște.

„Aici vorbim despre pensionarii care optează pentru plata pensiei prin postă pentru că plata pensiilor prin bănci se face prin transferul de bani în bancă și băncile alimentează cardurile pensionarilor, e altceva.

Sper ca actul normativ să fie acceptat, dacă reușim să facem aceste documente în timp util cu siguranță cu siguranță vom face aceste acțiuni financiare pentru ca toate pensiile să fie primite înainte de Paște”, a zis el în cadrul unui interviu acordat pentru România TV.

Daniel Baciu
SURSA FOTO: Facebook, Daniel Baciu

Pensiile trebuie achitate înainte de Sfintele Paști

Din punctul lui de vedere, pensiile trebuie să fie achitate înainte de Sfintele Paști. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), prin intermediul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, va face tot posibilul. Ministerul Muncii și Protecției Sociale va iniția un act normativ în acest sens. Este vorba despre o Hotărâre de Guvern referitoare la devansarea plății pensiilor, atât pentru cei care optează pentru pensia prin mandat prin poștă, cât și pentru cei care vor primi banii pe card bancar.

Toți pensionarii ar trebui să primească pensiile înainte de sărbătorile pascale. Speră că acest act normativ va fi acceptat joi. Acest lucru este necesar pentru a avea timpul suficient pentru a efectua operațiunile de virare a fondurilor din trezorerii în conturile băncilor, astfel încât pensionarii să își primească pensiile.

„Ziua de ieri nu e ca aceeași de azi, pensiile trebuie achitate înainte de Sărbătorile Pascale. Astfel că, noi, Casa Națională de Pensii, prin Ministerul Muncii, pentru că Ministerul Muncii va iniția acest act normativ, vom face ce e posibil pentru ca acest lucru să se impună.

Este vorba despre o hotărâre de Guvern privind devansarea plății pensiilor, atât pentru acei beneficiari care optează pentru pensia prin mandat prin poștă și pentru cei care vor primi banii pe card. Toți pensionarii trebuie să primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

Este vorba despre o hotărâre de Guvern la care s-a lucrat astăzi, este ședință de Guvern joi, joi dorim ca acest act normativ să fie acceptat, dar și despre majorarea limitelor creditelor bugetare aferente pensiilor pentru luna mai.

Astfel încât să avem timpul necesar să reușim să facem acele operații din virarea din trezorerii, apoi în conturile băncilor pentru ca pensionarii să își primească pensia”, a adăugat el.