Liviu Dragnea are parte de vești proaste. Viorica Dăncilă a reușit să obțină de la Bruxelles un lucru pe care social-democrații l-au pierdut sub era Dragnea. Confirmarea va avea loc sâmbătă, când se va ține Congresul PSD.

Mai exact, undeva prin luna aprilie, chiar cu puțin timp înainte ca Dragnea să intre în pușcărie, la Bruxelles s-a luat o decizie șoc. PES a decis să înghețe relațiile cu PSD. Anunțul a fost făcut atunci chiar de către președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanishev, în urma unei reuniuni a liderilor socialiști de la Bruxelles . Acesta și-a exprimat atunci îngrijorările privind statul de drept din România și i-a informat pe sefii de guverne, comisarii europeni și liderii de partid că, până când Guvernul României își clarifică poziția, conducerea PES va considera relațiile cu PSD înghețate.

La auzul veștii, Dragnea s-a lansat într-un atac furibund, susținând că nu există aşa ceva în statut şi că este 99% motivaţie electorală în acest gest.

Între timp Dragnea a ajuns la Rahova iar Dăncilă în fruntea PSD. În weekend va avea loc congresul social-democraților iar acolo se va prezenta oferta politică a candidatului PSD pentru Cotroceni.

Un lucru extrem de important este prezența la Congres a unor reprezentanţi europeni printre care şi preşedintele Sergei Stanishev. Acest lucru vine și confirmă dezghețarea relațiilor cu PES

Se reconfirmă astfel faptul că Partidul Social Democrat a rămas mereu fidel valorilor de stânga europene şi se transmite un mesaj de sprijin venit din partea partenerilor noştri europeni”, a anunțat coordonatorul PES activists România, Victor Negrescu, într-o declarație pentru Mediafax.