Mark Hurd, CEO Oracle și fostul CEO al Hewlett-Packard, două dintre cele mai depozitate companii din Silicon Valley, a murit la vârsta de 62 de ani. Fondatorul Oracle și președintele Larry Ellison au confirmat vineri moartea lui Hurd.

Ellison a spus într-un memoriu pentru angajații Oracle,  postat pe site-ul personal al lui Mark Hurd: „Oracle a pierdut un lider strălucit și iubit, care a atins viața multora dintre noi în deceniul său la Oracle. Toți vom lipsi mintea puternică a lui Mark și rara capacitate de a analiza, simplifica și rezolva rapid problemele.”

Hurd și-a luat concediu de la Oracle acum o lună din motive medicale nespecificate. La vremea respectivă, el a spus într-un mesaj către angajați: „Am decis că trebuie să mă concentrez asupra sănătății mele”. El a fost director executiv și director al companiei din 2014. A fost alături de Safra Catz, care are și titlul de CEO. Ellison a preluat responsabilitățile lui Hurd la plecare.

Hurd s-a născut în 1957 la New York, potrivit site-ului său personal. S-a mutat apoi la Miami pentru liceu. A absolvit cu diplomă de licență în management de marketing în 1979, la Universitatea Baylor din Texas, unde a jucat tenis și a fost președinte al unei fraternități.

Acesta și-a început cariera în 1980 la compania ATM NCR ca vânzător. În cele din urmă, a muncit și a deveni director general în 2003. A devenit CEO-ul HP în 2005, înlocuind-o pe Carly Fiorina. În urma saltului său către Oracle în 2010, el a fost apoi promovat în funcția de CEO în 2014. A supravegheat modul în care Oracle vinde și comercializează produsele, în timp ce Catz se ocupa de finanțare, juridică și operațiuni.

Hurd a fost căsătorit cu soția sa, Paula, de aproape trei decenii. Paula lucrase alături de el la NCR, unde îi fusese superior. Aveau două fiice și locuiau în Bay Area.